Anna Book

Blogg

Sångerskan Anna Book är född den 10 september år 1970 i Skärholmen, Stockholm. Hennes karriär började tidigt och år 1984 deltog hon, endast 14 år ung, i sin första talangjakt.

Vidare ledde detta till ett första skivkontrakt. Ett år senare spelade hon in sitt första album som döptes till ”Killsnack”.

Den första låten på skivan var med på Svensktoppen där den fanns med under 12 veckor.

Anna Books medverkan i Melodifestivalen

Det stora genombrottet kom i samband med Melodifestivalen några år senare, där hon kom på femte plats. Här uppträdde hon med bidraget ”ABC” som också blev den låt som hon blev känd med hos hela svenska folket.

Anna deltog även i Mello 1987 med låten ”Det finns en morgondag” och ett år senare släppte hon ytterligare två singlar. Hon har även medverkat i fler tv-program och 1994 var hon med i den alternativa melodifestivalen som TV3 sände.

TV- och filmkarriär

Book har även arbetat med att dubba tecknade filmer. Den första hon dubbade var rösten till karaktären Misty i Pokémon. Hon sjöng också in filmens ledmotiv, men har också medverkat i första säsongen av Let’s Dance på TV4. Det skedde år 2006 och här slutade hon på en andra plats med sin danspartner David Watson.

Anna har också varit med i kanal 7:s tv serie Biggest loser där hon vann. Hon var den som gick ner mest i vikt, blev smal och vann därmed priset. Tävlingen resulterade dock i negativa konsekvenser. Anna mådde inte bra efteråt, vilket gjorde att hon drog sig tillbaka från rampljuset ett tag.

Anna Book – Familjelivet

Anna är gift med Roberto Toledano sedan 22 år tillbaka och tillsammans har de två barn, en son och en dotter. Antonio är 22 år och Vanessa är 20 år. Anna har också en dotter, Felicia som är 31 år, sedan tidigare relation.

Den av barnen som lever ett liv i rampljuset är Felicia. Hon har medverkat i Farmen VIP men det blev dock en kort vistelse då hon skadade sig och fick åka till sjukhuset. De andra barnen lever inget offentligt liv.

Sociala medier och att vara offentlig

Att vara en person som lever i offentligheten är inte alltid det lättaste och det finns alltid en baksida av detta. Anna Book skrev blogg för några år sedan men lade ner denna år 2019. Anledningen till detta var för att hon tyckte att det inte var roligt längre och att hon fick ta emot mycket kritik. Många människor antar saker om Anna som de egentligen inte vet någonting om.

Anna Book har ett behov av att dra sig tillbaka ibland och det är svårt att göra om man lever i det offentliga rummet. Efter många år som artist önskar hon att hon skulle kunna vara anonym någon gång, men det är omöjligt enligt artisten själv.

Det förekommer också en del flash om Anna på Flashback. Det handlar både om skvaller i trådar om olika kändisar. Det finns också en del trådar där andra människor tar sig friheten att diskutera Anna Book och hennes privatliv.

Book har också Instagram och på denna ”Insta” delar hon med sig av sin vardag, arbetsrelaterade saker och här sänder hon också live. Hon tycker också om att laga mat och detta delar hon gärna med sig av på sina sociala medieplattformar.

Ett vanligt arbete som offentlig person

Pandemin som pågick från 2019, gick Anna ut med att hon höll på att gå under ekonomiskt. Eftersom Sveriges alla invånare levde under begränsningar blev det en tuff period för Book. Det fick förödande konsekvenser för karriären. I en artikel som skrivits för Expressen säger Anna att hon har en stark passion för sitt artisteri och för att sjunga.

Detta kunde hon inte utöva som tänkt och därmed blev också hennes ekonomi drabbad. Det i sin tur gjorde att hon försökte att söka ”vanliga jobb” utanför offentligheten men det skulle visa sig inte vara så lätt. Den offentliga miljön har format både henne och andra människor runt omkring. Hon sökte jobb men människor runt omkring trodde inte att hon menade allvar i sitt jobbsökande.

Utseende och förändring

Anna Book har berättat i intervjuer att hon har skämts för sina tänder sedan hon var tonåring. Vidare har det resulterat i att hon fixat sin mun och anledningen till att hon inte tyckte om sina tänder var för att hon sög på tummen länge som barn. Hon skaffade porslinskronor och det innebar att hon fick slipa ner sina gamla tänder.

Hennes munhälsa var inte bra eftersom hon lidit av svår munntorrhet på grund av de bukoperationer hon gått genom. Hon har också ätit tunga mediciner under långa perioder vilket gjorde tänderna väldigt gula. Det ledde också till en väldig tandvärk och till slut kände hon att hon inte kunde leva. Hon fick många positiva reaktioner från sina följare på sina sociala medier.

Bloggbevakning och Anna Book

Sajten Bloggbevakning ägs av Camilla Gervide och här delar hon med sig av åsikter och återger fakta från olika inlägg på sociala medieplattformar. Bloggen bygger på information om olika offentliga personer. Under både 2020 och 2021 finns det inlägg om Anna Book och det är även hennes familj som det skrivs om. Hon har bland annat blivit kritiserad av Camilla för att hon gråter ofta, och framförallt i TV.

Slutar att spela in hälsningar

Under många år har Anna Book fått förfrågningar om att spela in hälsningar till sina fans vilket hon också gärna gjort tidigare. Nu, år 2022, har hon tröttnat på detta och lade därför ut ett inlägg på sina sociala medieplattformar att hon kommer att sluta med det. Anledningen är att hon inte mår bra av stressen och i inlägget står det också att hon måste utgå från det hon tycker är roligt att göra. Mycket klokt!