Är det billigare att köpa en smartphone utan abonnemang?

Teknik

Vi tittar på fördelarna och nackdelarna med att köpa en avancerad iPhone eller Samsung direkt och genom ett abonnemang. Att köpa en smartphone direkt är ofta billigare på lång sikt, jämfört med att låsa in dig i ett tvåårskontrakt.

Apple & Samsung

Men du kanske tycker att nya, populära modeller från Apple och Samsung kostar mindre på ett abonnemang. Att köpa direkt innebär att du betalar hela försäljningspriset för att äga telefonen och är fri att välja din favoritoperatör. Även om det är flexibelt att välja en operatör krävs extra forskning, men kan spara pengar på lång sikt.

Att köpa på ett abonnemang gör det enkelt att lägga den nya telefonen i fickan utan pengar nere, eftersom den sprider telefonens kostnad över 24 eller till och med 36 månader. Nackdelen med detta är att du är fast med den operatören och deras villkor.

Även om du inte är låst i ett kontrakt måste du fortfarande betala resten av telefonens pris om du vill ha bort abonnemangen innan alla handenhetsbetalningar betalas. I den här artikeln jämför vi kostnaden för de två stora varumärkena – Apple och Samsung.

Rabatter för pensionärer & studenter

Oavsett om man är på jakt efter ett bredband, mobilabonnemang eller bara en telefon kan man oftast ta del av ganska bra rabatter – om man är pensionär eller student det vill säga.

https://mobilabonnemangpensionär.nu/ kan du läsa mer om just erbjudanden för seniorer och pensionärer. I regel kan man faktiskt göra ganska schyssta kap!

Är det billigare att köpa direkt eller genom ett mobilabonnemang?

Hur mycket du spenderar beror på varumärkets popularitet: Om du vill ha den senaste premiumtelefonen från ett av de stora varumärkena (Apple och Samsung), blir en plan normalt billigare eller åtminstone inte värre än att köpa direkt och lägga till en SIM-plan.

Dessa märken är så populära att de inte brukar skifta från RRP för det första året av tillgänglighet. Mid-priced och tidigare generationens smartphones från Apple och Samsung kan vara billigare om du köper telefonen direkt och sedan parar ihop den med ett eget (BYO) SIM-kort.