BARS1

En tur bland alla barer Stockholm erbjuder

Blogg

Stockholm är en stad som på senare år verkligen fått ett uppsving både vad det gäller mat och dryck. De senaste åren har en lång rad nya etablissemang öppnat och börjat konkurrera med 

välkända etablerade ställen som till exempel Spy Bar vid Stureplan mitt i Stockholm. I Stockholm hittar du något för alla. Mysiga barer, barer för gaypubliken och barer med inriktning på jazz, bara för att nämna några.

Snabba fakta barer Stockholm:

Var?Det finns barer i alla stadsdelar
När?I princip finns det barer öppna dygnets alla timmar, möjligen med undantag av morgontimmarna
Antal barer?Det är svårt att veta exakt eftersom nya ställen dyker upp hel tiden
Varför?För att få något gott att dricka, kanske med lite tilltugg

Barer i Stockholm med speciell inriktning

I Stockholm finns det barer med många olika typer av inriktningar. Här hittar du allt från exklusiva cocktailbarer, pubar, barer med inriktning på vissa musikstilar, till barer som i första hand vänder sig till gay publiken. 

Sedan en tid tillbaka har Stockholm även sin alldeles egna Ice Bar. Ice bar ligger centralt vid Vasaplan, alldeles bredvid centralstationen. På Ice bar är all inredning skulpterad av is hämtad från Torneälven. Skulptörerna som arbetat med Ice Bars inredning är samma som årligen skulpterar ishotellet i Jukkasjärvi.

Precis som alla storstäder med stil, har Stockholm också sina alldeles egna takbarer eller så kallade “rooftop bars”. En av de mest kända är den kombinerade restaurangen och baren Basta, som har en takterrass högst upp i Åhlenshuset mitt i Stockholm. Terrassen för tankarna till Italien och inte minst den exklusiva ön Capri.

Bästa baren i Stockholm

Vilken är då den bästa baren i Stockholm? Den här frågan riskerar man att få lika många olika svar på som personer man ställer frågan till. Som med så mycket annat i livet är det en fråga om tycke och smak. 

Det finns dock ett antal barer i Stockholm som fått ett internationellt rykte om sig att vara högklassiga. En av dessa är TAK, som är ett annat exempel på en “rooftop” bar. Tak är belägen på en härlig takterrass med utsikt över Stockholms takåsar.

Konstnärsbaren, eller KB som den ofta kort och gott kallas, är närmast att betrakta som en institution i Stockholm. Här kan du även äta gott från deras meny med influenser både från det svenska, såväl som det franska köket. KB är beläget i Stockholms absoluta centrum, i kanten mellan city och fashionabla Östermalm. KB är väl värt en extra omväg.


Cocktailbarer i Stockholm

De senaste åren har trenden med exklusiva och chict inredda cocktailbarer även kommit till Stockholm. Med tydliga influenser från kontinentens barer har ett antal riktigt trevliga och intressanta cocktailbarer slagit upp dörrarna. Här nedan bjuder vi på ett axplock kring vad Stockholm har att erbjuda:

  • Erland´s i Vasastan är ett exempel på en festlig cocktail bar. Här blandar man gärna ens alldeles egna drink utifrån vad man gillar och tycker om. Mycket uppskattat!
  • På exklusiva Banks hotel, ligger lika exklusiva Le Hibou. Le Hibou är belägen på hotellets översta våning med en fin utsikt. Cocktailbaren är inredd som en stor och exklusiv parisisk våning, med en kontinental atmosfär.
  • Tjoget, beläget i de gamla arbetarkvarteren runt Hornstull i Stockholm, är en härlig cocktailbar som även fungerar som café och vinbar. Standarden beskrivs som hög och jämn. Inspirationen kommer från södra Europa och Mellanöstern.

Sport- och karaokebarer i Stockholm

I Stockholm hittar du även ett stort utbud av Sport- och spelbarer. Barer där inriktningen går ut på att servera dryck och samtidigt visa förstklassig sportunderhållning från världens alla hörn.

En annan variant är de e-sportbarer som dyker upp på allt fler ställen. Här kombineras dryck med möjligheter att “gejma” det vill säga spela olika typer av e-spel. Kappa bar mitt i Stockholm på Sveavägen är inriktad på just e-sport och är ett exempel på en väldigt populär bar i den här kategorin.

Från Japan kommer också trenden att gå ut och sjunga på baren. Även om karaoke aldrig blivit lika poppis här i Sverige som i Japan, så erbjuder Stockholm ändå några sköna ställen för just Karaoke. Ett härligt häng som erbjuder karaoke ett par kvällar i veckan är Morfar Ginko, ett skönt söderhak mitt på Södermalm.

Stockholm har en bar för alla smaker!

Barer Stockholm – några väl värda ett besök:

  • PA&Co Restaurang och bar. Mytomsunnet kändishak
  • KB
  • Morfar Ginko
  • Tjoget