Bästa Wi-Fi-routrar för 2021

Hushåll Teknik

Wi-Fi-routern som du hyr av din internetleverantör är långt ifrån ditt enda val – det kommer du få lära dig i den här guiden.

I takt med att Covid-19-fallen ökar blir det hemma (igen) att stanna hemma. För att hjälpa dig att hantera det potentiella fjärrarbetet framför dig har vi tagit fram guider och rekommendationer för att hålla fokus, välja rätt bildskärm, bärbar dator, tangentbord, stol och mer.

Hitta en bra router

Att köra alla dina vanliga enheter hemma (och kanske tillsammans med kollegor eller partners som sportar sina egna) innebär naturligtvis en ökad belastning på ditt hem-Wi-Fi-nätverk. Och när ditt smarta hem blir smartare och smartare blir ditt Wi-Fi-nätverk viktigare.

Om du fortfarande använder den dammiga Wi-Fi-routern du köpte när du först fick bredbandsinternet – eller den basenhet som din internetleverantör hyr till dig, kan det vara dags att uppgradera till något bättre (och därmed så småningom spara pengar på din interneträkning).

Naturligtvis är inte alla Wi-Fi-routrar födda lika – att ha en betyder inte nödvändigtvis att den kan hantera dina smarta enheter. I vår guide till att köpa en trådlös router bröt vi ner hur Wi-Fi-routrar fungerar, om du ska köpa din egen router och hur du väljer den bästa routern för dig – inklusive om det är dags att uppgradera till Wi-Fi 6.

Wifi repeater

Vi har också hittade sätt att förbättra din befintliga trådlösa signal med nätverk Wi-Fi-system och räckviddsförlängare, vilket kan hindra dig från att behöva köpa en ny router i första hand. Men om det är dags att uppgradera till en ny router hittade vi några solida alternativ att överväga. Nedan sammanställer vi några av de snabbaste, mest funktionsfyllda routrarna – till olika prispunkter – för att hjälpa dig hitta din perfekta passform.

Läs mer guider på bästabilligaste.se.