sex 2

Blue Vision, erotisk butik på Kungsholmen

Blogg

Tiden då sexbutiker endast besöktes av herrar med ängslig blick och uppfälld rockkrage är för länge sedan förbi. Skälet till detta är att butikerna i dag erbjuder annat än privata bås. I dag kan du köpa spännande sexleksaker, både åt dig själv och åt din partner på många ställen. Blue Vision utgör inget undantag.

Snabba fakta om Blue Vision:

Vad?Sexbutik, med både filmvisning och sexleksaker.
Var?Fridhemsgatan 44, Stockholm
När?Stora delar av dygnet, undantaget morgontimmarna
Hur?Själv eller varför inte med partnern eller KK?

Blue Vision i Stockholm har något för alla

Hos Blue Vision, beläget på Kungsholmen i centrala Stockholm kan du hitta något för alla. Här finns visserligen de traditionella filmvisningsrummen, men fokus numera ligger på en butik med allt inom sex och kärlek. Blue Vision idag, är något annat än gamla tiders porrbiografer. Du hittar som sagt Blue Vision, vid Fridhemsplan i Stockholm. 

På nätet hittar du bilder som lagts upp av företaget eller andra. Här finner du kanske dina nya vibration sensors, eller något annat spännande för sängkammaren, eller om du föredrar köksbordet. Blue Vision är som sagt idag något helt annat än gamla tiders porrbutik, och bland allt mysigt här hittar du sådant som: 

  • Erotisk film
  • Sexleksaker
  • Preventivmedel
  • Massageolja

Du kan dessutom besöka butiken nästan när som helst, då den har mycket generösa öppettider.

Blue Vision på Flashback

Söker du på Blue Vision på Flashback målas naturligtvis en något annorlunda bild upp. Förvånande? Knappast. Säg det ämne eller den person som inte får ett förvridet omnämnande eller epitet på Flashback. Blue Vision utgör givetvis inget undantag. Här haglar fördomar och obsceniteter, men är du på barnsligt humör kan det förstås ge ett och annat skratt.

Man undrar hur många av skribenterna på Flashback som mot sitt nekande själva är frekventa besökare? Med tanke på den detaljerade information som delas, och de tvärsäkra uttalande som görs, kan man gissa på att procenten är högre än i samhället i stort. Eller så är det bara en massa troll som sitter där och skriver. Internetvärlden är full av troll i dag. Det finns till och med ryska trollfabriker enligt media, förmodligen även en och annan amerikansk och kinesisk. Kanske någon svensk också, för den delen.

Mera om Blue Vision och Flashback

Det går inte att lämna ämnet Flashback bara så där. En barnslig förtjusning verkar sprida sig hos alla som kommenterar trådarna. Någon ställer frågan om Manhattan eller Blue Vision gäller? Manhattan är alltså en annan sexbutik, också belägen på Kungsholmen. Någon svarar med ett inlägg fyllt av homofobi och raljerande om aidsepidemin. Tänk om världen var så svart och vit som den utmålas på Flashback? Ordet gråzoner skulle garanterat försvinna.

Det tydliga budskap som förs fram är att Blue Vision är en porrbio. Inget om sexleksaker, massageolja eller annat tjafs. Man upphör aldrig att förvånas över Flashback. Forumet som fått tjänstemän att tvingas avgå efter att de avslöjats med att ha skrivit antisemitiska inlägg under pseudonym. Att det är roligt för tonåringar, och kanske under någon ensam fylla senare i livet, låt gå, men annars? Det ska dock tilläggas att det finns ytterst seriösa trådar också. Allt är som bekant inte svart eller vitt.

Seeing blue dots in vision

Det finns dock annat än sexbutiker med Blue i. Som “seeing blue dots in vision”. Tydligen en fras som ofta hamnar högt när folk googlar. Själv har jag svårt att inte koppla det till psykedeliska svampar och LSD. Men så är jag kanske lika fördomsfull som de ansiktslösa personerna på Flashback, som gömda bakom sina “hittepå”-identiteter ömsom vräker ur sig fördomsfullt hat och ömsom ger sin lösning på världsproblemen.

Det är tveksamt om ens några av dessa inlägg platsat på någon dagstidnings insändarsida. Men det är nog det som är meningen. Flashback är lite av moderna tiders Heta linjen. Åtskilliga användare, men ingen är ändå någonsin där. Så kan det vara. Samma sak som med porrbion. Alla hade sett gubben med uppvikt rock som gick dit, men ingen hade någonsin själv satt sin fot där. Nej ve och fasa, sånt gör man bara inte.