Catherine hertiginna av Cambridge

Blogg

Du kanske har hört om prins William som är son till kung Charles och redan avlidna prinsessan Diana. Prins William har en fru som många känner till vid smeknamnet Kate som ibland är använt i tabloider. Catherine är hennes riktiga namn och vanligtvis är titeln prinsessan av Wales. Dessutom finns andra titlar där hon går under benämningen Catherine hertiginna av Cambridge. Så vem är Kate och hur ser hennes livshistoria ut, låt oss djupdyka i det.

Hur blev Catherine hertiginna av Cambridge?

Catherine är uppväxte i staden Berkshire, England och valde att studera på universitet i grannlandet Skottland. Under universitetstiden kom hon i kontakt med prins William 2001. Trots att Kate inte är del av någon annan kunglig släkt inledde hon ett förhållande med William. Efter en tid bestämde sig paret för att en förlovningen skulle ske.

Förlovningen ägde rum 2010 och kort efter gifte sig Kate och William under glamorösa omständigheter år 2011. Strax därefter år 2012 fick Kate det lyckliga beskedet att hon var gravid och första barnet kom året efter 2013. Första barnet var sonen George som fick en syster, Charlotte 2015. Det tredje lyckobeskedet fick kungafamiljen 2018, då föddes sonen Louis. Dessutom har Kate som hertiginna haft olika uppdrag bland annat tagit emot Barack Obama på Buckingham Palace.