Catherine hertiginna av Cambridge

Blogg

Kate är mer känd som Catherine och innehar huvudsakligen titeln prinsessa av Wales. Hon är mest känd som fru till prins William som är son till kung Charles den tredje och den avlidna prinsessan Diana. Catherine hertiginna av Cambridge har under åren haft en hel del ansvar, ensam och tillsammans med prins William.

Vem är Catherine egentligen?

Catherine växte upp i Berkshire England och studerade på universitet i Skottland. Där träffade hon även sin blivande make prins William. Efter att de lärt känna varandra under 2001 följde därefter flera år av väntan på att paret slutligen skulle gifta sig och skaffa barn. Först skedde förlovningen 2010, därefter bröllop 2011 och några år efter under 2012 blev Kate gravid.

Det första barnet var en son som kom till världen 2013 och fick namnet George. Paret fick sitt andra barn 2015 och dottern fick namnet Charlotte. Kate blev därefter gravid igen och 2018 kom ytterligare en son till världen. Louis är i dagsläget nummer fyra i Storbritanniens tronföljd.

Olika uppdrag som hertiginna

Kate fick sitt första uppdrag som hertiginna i maj 2011. Då tog hon tillsammans med William tog emot den amerikanske presidenten Barack Obama och hans fru Michelle Obama. Därefter fick hon utökat ansvar under 2011 då hertiginnan ensamt ansvarade för att ta emot på Clarence House.