GOAL

Hur många mål har Ronaldo gjort?

Blogg

Enligt många är den portugisiske fotbollsspelaren Cristiano Ronaldo världens bäste fotbollsspelare. Han föddes 1985 och redan 1992 värvades han av ett juniorlag.

Om du är fotbollsintresserad har du säkert sett honom dribbla bort sina motspelare, eller spurta ikapp bollen i hög hastighet. Han spelar vänsterytter och är känd som en mycket säker målskytt, snabb löpare och skicklig dribblare. 

Ronaldo har spelat i flera storklubbar, bland annat i Manchester United, Juventus och Real Madrid. Men om han räknas som en av världens främsta spelare kanske du undrar – Hur många mål har Ronaldo gjort i Champions League?

Svaret är att han har gjort osannolika 141 mål i turneringen! Det gör att han toppar skytteligan. I snitt har han gjort mer än ett mål per match, vilket är mycket högt. 

Hur många mål har Ronaldo gjort i sin karriär?

Men hur många mål har Ronaldo gjort totalt, i sin karriär? Om du inte var imponerad av de otroliga 141 målen i CL kanske du blir förvånad över antalet mål Ronaldo har gjort i hela sin karriär. Det är nämligen över åttahundra! Åttahundra mål under en karriär är väldigt imponerande och har gjort honom till alla tiders främste målskytt. 

Även i VM har Ronaldo visat sig vara en skicklig skytt. Så, hur många mål har Ronaldo gjort i VM? Jo, i VM-kvalet har han gjort 36 mål. I EM-kvalet har han gjort 31 stycken. Han blev även den förste spelaren att göra över 50 mål i europeiska kvalmatcher. Cristiano Ronaldo har under sin karriär mottagit flera priser, bland annat Ballon d’Or (Guldbollen) hela tre gånger. Priset är mycket prestigefyllt och delas ut till världens bästa fotbollsspelare.