FOOTBALLER1

Maja Nilsson Lindelöf – Sveriges främsta WAG

Blogg

Den som är bekant med brittisk fotboll har säkert hört begreppet WAG förut. Förkortningen står för wives and girlfriends, och syftar till fruar och flickvänner till kända fotbollsspelare. I England är wagsen minst lika kända som sina kickande makar. Och vad gäller Maja Nilsson Lindelöf och hennes position på den svenska bloggscenen går det att säga detsamma. Victor who?

Victor Lindelöfs fru – ELLES drömrekrytering

Maja Nilsson Lindelöf föddes några dagar innan julafton 1993. Och som många av sina generationskamrater har hon gjort sig ett namn på sociala medier, bloggar och vidare in till den riktiga kändispressen. Hon är gift med den svenske fotbollsspelaren Victor Lindelöf, back i Manchester United och lagkapten i det svenska fotbollslandslaget.

Maja Nilsson Lindelöf har bloggat i eget namn sedan 2014, men i och med statusen som en äkta brittisk WAG lyfte karriären till helt nya höjder. I skrivande stund bloggar hon på tidningen ELLEs egna plattform. I samband med att Nilsson Lindelöf flyttade bloggen dit 2021 gick ELLE ut med en pressrelease för att fira samarbetet. “En riktig drömrekrytering” var tidningens beskrivning.

Därmed inte sagt att Maja Nilsson Lindelöfs framgångar på något sätt skulle vara avhängigt av ett bröllop. Att arbeta som influerare med blogg och Instagram som främsta medel är att behöva hantera enorm konkurrens. Det räcker inte att med att vara gift med ett känt namn. Det är hårt arbete och smart affärssinne som gäller för att nå de framgångar som Maja Nilsson Lindelöf gjort.

Maja Nilsson Lindelöf + Gina Tricot = sant

Det som framför allt slår spiken i kistan för teorin om att Victor Lindelöf skulle vara den främsta anledningen till sin frus framgångar, är att Maja Nilsson Lindelöfs fanbase i mycket liten grad överlappar med Victors. Hennes följare är betydligt mer intresserade av lifestyle och mode än svettiga britter som sparkar på en boll. 

Särskilt på modefronten har Maja Nilsson Lindelöf haft en hel del att erbjuda sina fans och följare. Förutom arbetet som influencer har hon även en pågående karriär som designer. Hennes kollektioner i samarbete med etablerade varumärken som Gina Tricot och Kuling har rönt stora framgångar.

Precis som de flesta bloggare och influencers gör idag, håller sig Maja med konton på flera plattformar. Hon har närvaro på såväl YouTube och TikTok, och självklart på Instagram. Hennes Instagram-konto har över 200 000 följare, och gör henne till en av Sveriges absolut största sociala medie-profiler. 

Personliga skäl – skandalen i landslaget

Den som följer svensk sportpress minns säkert debaclet som uppstod runt Victors Lindelöfs beslut att inte vara med på en landslagssamling inför en av flera landskamper 2019. Backen angav “personliga skäl” som anledning till att inte vara med, och lämnade det så. Sportpressen gick minst sagt i taket.

Victor Lindelöf beskrevs vid tillfället som något av en svikare, med helt fel prioriteringar i livet. Det spekulerades till och med om ifall de personliga skälen handlade om att hans kompis John Guidetti inte blivit uttagen till landslaget. Möjligen kunde sportpress och andra fotbollsanalytiker gjort sig själva en tjänst och klickat in på Maja Nilsson Lindelöfs blogg.

Där var det nämligen fullt tydligt vad som pågick. Paret Nilsson Lindelöf väntade barn, och inför landslagssamlingen blev det tydligt att barnet eventuellt var på väg att komma lite tidigt. Victor valde att stanna hemma, med tanke på all den osäkerhet som omger en graviditet. Han rasade senare i pressen över den stora okänslighet han upplevde att svensk media uppvisat i situationen.

Poddfejd eller momlife?

Samma år, 2019 fick även Maja utstå en hel del spekulationer vad gällde det plötsliga slutet på hennes framgångsrika podd. Hon drev den tillsammans med Sanna Dahlström, flickvän till John Guidetti. Livet på läktaren handlade så klart om WAG life, och drog många lyssnare. Men sedan tog det stopp!

Varför podden lades ned så abrupt är en fråga som fortfarande inte har fått något uttalat svar. Men kanske kan den som själv fått barn någon gång möjligen koppla ihop även detta med de prioriteringar som följer med ett föräldraskap. Hinner man blogga, instagramma, mamma, amma och podda samtidigt? 

Två barn och en HAB vid sin sida

I dag är Maja Nilsson Lindelöf stolt mamma till två barn. Hon fortsätter att rapportera från sitt spännande liv på bloggen hos ELLE, liksom på Instagram och andra sociala kanaler. En influencers karriär kan sträckas ut under många år. Kanske betydligt fler än en fotbollsspelares. 

Så vem vet. Om några år kanske vi inte alls pratar om Maja som en WAG. Utan om Victor som en HAB. Husbands and boyfriends of bloggers. Det kanske han till och med kan spinna vidare på, som start på sin alldeles egna influencer-karriär?