blog

Har du läst Petterssons blogg?

Blogg

Sannolikheten att du har hamnat på Pettersson blogg är ganska hög, eftersom det inte bara finns en blogg som skrivs av Pettersson utan flera stycken bloggar där ute på nätet. De är skapade av bloggare med namn som Helena, Robert, Engla och Henric. En dykning ner i den ocean som är Petterssons bloggar kan ge flera spännande upptäckter.

Korta fakta om bloggande:

Hur många bloggar i Sverige?460 000 personer
Vilka bloggar?Största gruppen som bloggar är kvinnor i åldern 16-25 år
Hur många läser bloggar?2 % av befolkningen läser en blogg varje dag

Fru Helena Petterssons blogg

Det är en i allra högsta grad levande blogg som vi möter här. Bloggaren Helena som hör hemma i Kungälvs kommun är inte bara kvinna utan även farmor, mormor, reumatiker och nybliven politiker. Bloggen har funnits sedan 2015 och fylls av och till med nya inlägg med både text och bild.

Det senaste inlägget publicerades i somras, så kanske är det mycket annat som upptar bloggarens tid numera.

Robert Petterssons blogg

Robert Pettersson hör helt klart till de mer mystiska bloggarna i floran. Robert Pettersson finns faktiskt inte bara i ett eller två exemplar utan kan hittas i tre stycken bloggar. Den förste är en norrlänning som efter en vända i Stockholm åter begett sig hemåt och nu lever utanför Luleå. Troligen i alla fall. Det var ett tag sedan det syntes några inlägg.

Robert Pettersson den andre beskriver sig som tidigare hockeyspelare som nu spelar en helt annan match, långt från fullsatta läktare.

Den tredje Robert Pettersson hälsar från Thailand. Av bilderna att döma i inläggen från 2012-13 är det där med tekniken bakom bloggen inte alltid det lättaste.

Engla, Klara, Sara, Hanna … bloggandets fruntimmersvecka

Om du vill läsa en blogg för att ta del av något specifikt finns det en del att bita i. Engla Pettersson berättar till exempel allt du funderat på om nysningar. Fråga inte Lund – fråga Engla!

Volontär i Peru? Ja, det är klart att det är en Pettersson som bloggar om det. Med förnamnet Klara berättar hon om livet som missionär och kampen för att sprida Jesu lära. Sara Pettersson å andra sidan delar med sig av hur det är att bo och plugga i engelska Brighton under ett år. Som att vara på Mallis, enligt henne. Inte undra på att man själv blir sugen.

Dorotea Petterssons blogg borde finnas bland varje bloggares bokmärken. Dorothea Dorro Pettersson beskriver sig nämligen inte bara som författare till just en blogg. Hon titulerar sig även som skrivterapeut och coach. Den hjälp som många förmodligen velat ha när bloggandet gått trögt. Kanske skulle Hanna Pettersson ha anlitat henne när hon förnyade sin blogg, och fick den lite tråkiga erfarenheten att inte alla bloggverktyg som glimmar är av guld.

Henric Petterssons blogg

Varje fruntimmersvecka behöver en man. Här dyker han upp i form av Henric Petterssons blogg, en blogg som gärna diskuterar spel med sina följare. Call of Duty har fått en renässans hos Henric genom Modern Warfare II medan halloween piggas upp på visuellt sätt med Dead by Daylight. Henric berättar även i sin blogg om vilka spel som han längtar efter mest just nu.

Madeleine Petterssons blogg med flera

Nu vet du något om de bloggar som Pettersson författar. Vill du göra egna upptäckter i bloggvärlden för att bli en av de två procent som läser blogg varje dag kan du också prova att läsa:

  • Madeleine Petterssons blogg
  • Melissa Petterssons blogg
  • Annika Petterssons blogg
  • Frida Petterssons blogg
  • Camilla Petterssons blogg
  • Marie Petterssons blogg

Det är inget krav på att heta Pettersson i efternamn för att blogga. Du har nog också erfarenheter och glädjeämnen att dela med dig av i bloggform, även om du har ett annat efternamn. Bara att köra igång!