Topp 3 bästa serier på Netflix just nu

Blogg Hushåll Nyheter

Det är kanske helg, sjukdag eller bara en vanlig tisdagskväll, och du måste kolla på något. Du vill inte bara ha det utan du behöver det. Var ska man starta? Var inte rädd – vi är här för att hjälpa till. Nedan hittar du en ständigt växande rekommenderad lista över TV-program tillgängliga på Netflix – rangordnad av oss. Blandningen täcker en mängd olika genrer, längder, ursprungsländer och mycket mer, men det som de har gemensamt är att de alla är utmärkta.

Om det är filmer du letar efter, kolla in vår samlade lista över de bästa filmerna på Netflix just nu. Eller om du letar efter en viss typ av TV-program, följ länkarna till våra kortare, genrespecifika listor nedan.

The Queen’s Gambit

Du behöver inte vara intresserad av schack för att falla för den sju avsnitt långa serien The Queen’s Gambit, för i själva verket handlar showen inte alls om schack. Det är en intensivt dramatisk berättelse om en ung föräldralös kvinna som arbetar genom trauma för att hitta glädje överallt där hon kan och de människor hon möter på vägen.

Beth Harmon, ett ungt schackunderbarn, som ger karaktären ett coolt självförtroende samtidigt som hon spikar nyanserna i hennes känslomässiga komplexitet. Scott Frank, som skriver och regisserar varje avsnitt, väcker 1950- och 60-talet till liv på ett levande sätt med fantastisk produktionsdesign och underbara kostymer, men det är hur han fångar schackmatcherna som verkligen får den här saken att sväva.

De är spännande och fängslande inte på grund av de specifika drag, utan för att showen gör ett så bra jobb med att göra dig så investerad i Beths historia. Och med sju avsnitt och en fullständig avslutning behöver du inte oroa dig för att den här showen avbryts – det är en komplett historia från början till slut.

Ozark

Netflix originalserien Ozark är en av streamingtjänstens mest populära program och med goda skäl. Nästan som en backwoods-version av Breaking Bad öppnar serien med Jason Batemans liv som går sönder.

Han och hans familj tvingas flytta från Chicago till Ozarks för att starta en penningtvättverksamhet efter att han upptäckt att hans långvariga affärspartner har hanterat mexikanska narkotikakarteller och de är skyldiga en överdriven summa pengar.

Batemans liv sparas när han lovar att återhämta sig genom att öppna ett semestermål i Ozarks, men när han och hans familj fördjupar sig djupare och djupare i den kriminella underjorden, blir gränsen mellan gott och dåligt suddigare. Det är ganska spännande, packat med vändningar, och föreställningarna är solida. Det är inte så tätt eller så känslomässigt tillfredsställande som Breaking Bad, men vad är det då igen? När det gäller ersättare är Ozark solid.

The Witcher

The Witcher är en toppserie som vi finner på Netflix. Fantasyserien är verkligen mycket fantasi – den är mer som Sagon om ringen än Game of Thrones – men den tar sig inte heller för allvarligt och omfamnar helhjärtat alla aspekter av fantasyberättande och spel, inklusive roliga siduppdrag, POV-strider , och till och med en bard som följer Henry Cavills titulära mänskliga / varelsehybrid runt att sjunga låtar om hans härligheter.

Showens första säsong följer tre berättelser som är avsedda att konvergera: Cavills Witcher är en muskel-för-hyra monsterjägare som börjar fråga varför så många prinsessor har förvandlats till varelser; Yennefer av Vengerberg (Anya Chalotra) är en kraftfull trollkarl i träning som kämpar för att hålla sina känslor i schack; och prinsessan Ciri (Freya Allan) är på flykt efter att hennes stad avskedats, men har egna hemligheter.

Genomsyrad av historia och världsbyggande men alltid engagerande, The Witcher är en perfekt typ av binge-visningsshow.

Vill du lära dig mer? Gå in på https://minkurs.nu/.