cuisine1

Toso Göteborg, restaurangen med asiatiska influenser

Blogg

Restaurang Toso Göteborg, har samlat det allra bästa ur det panasiatiska köket. Hit kommer du för att njuta av rätter hämtade från Asiens alla hörn. Restaurangen tar själv hem många råvaror direkt från Asien, något som borgar för en autentisk smakupplevelse. Göteborg och Toso är alltså väl värda att besöka.

FAQ om Toso i Göteborg

Vad?Restaurang med panasiatiskt kök
Var?Götaplatsen, vid avenyns slut
När?Alla dagar från klockan 17
Varför?Om du vill prova spännande smaker från Asiens alla hörn

Restaurang Toso Göteborg, meny med många överraskningar.

Göteborg är en stad med många överraskningar och Toso i Göteborg bidrar helt säkert till detta. Restaurangen beskriver sitt kök som panasiatiskt, vilket betyder att det influerats av asiater som tagit sina mattraditioner med sig när de flyttat ut i världen, och sedan förändrat och förfinat dem. Enkelt uttryckt så är det panasiatiska köket till mångt och mycket ett uttryck för de konflikter och krig som härjat i Asien.

När människor flydde till andra länder, tog de sin mat med sig, men förändrade och anpassade den i det nya landet. På så sätt skapades det speciella panasiatiska köket. Ett kök utan bestämda regler, med ständiga överraskningar och möjligheter. Den ena rätten är inte den andra lik. Den meny som visas upp på restaurang Toso i Göteborg bjuder också på överraskningar i stor stil.

Toso Göteborg, priser som är försvarbara

Alla är säkert överens om att det blivit dyrare att äta ute de senaste åren. Toso är inte billigt, men sett till vad du får, är det både överkomligt, ja till och med prisvärt. 489 kronor kan låta mycket, men för det serveras du en så kallad sharing måltid, närmast att jämföra med ett mindre smörgåsbord. Ett stort antal av Toso´s signaturrätter kommer på bordet vartefter de är färdiglagade och alla runt bordet delar på dem. Med andra ord får du både mycket och varierad mat.

Känner du ändå att detta blir lite mycket, kan du välja på mindre enstaka rätter, dumplings eller något från deras speciella kategori “Raw”. Som avrundning väljer du med fördel något från deras breda utbud av tilltalande desserter. Risken att du skall lämna Toso hungrig får bedömas som minimal. Toso beskrivs som en tidlös flört med det asiatiska köket. 

Toso Göteborg, restaurang med behov av bokning.

På Toso är de tomma borden få. Med andra ord innebär det att om du vill gå på Toso Göteborg så bör du boka bord. Att boka bord på Toso Göteborg, är som tur lätt. Det kan du göra genom att besöka restaurang Toso Göteborgs hemsida. Där hittar du kontaktuppgifter för att kunna lägga din förfrågan.

Toso Göteborg har öppettider som passar de flesta middagsgäster. Man slår upp portarna klockan 17 och håller öppet minst fram till klockan tjugotre, på fredagar och lördagar ända fram till ett på natten. Om du vill ha lunch så får du dock leta på annat ställe.

Toso Göteborg har en adress som gör att det är lätt och smidigt att ta besöka restaurangen. Den ligger centralt placerad vid Götaplatsen, i den ena änden av Kungsportsavenyn. Känner du att du vill starta med en fördrink på ett annat ställe, behöver således avståndet inte bli långt. Inte heller om du vill avsluta på någon av stans nattklubbar. Allt är inom krypavstånd från Toso.

Restaurang Toso Göteborg och miljön

Restaurang Toso gör naturligtvis i första hand spännande och varierad panasiatisk mat. Men därutöver jobbar man hårt med både miljö och hållbarhet. Man är mån om att så långt det bara går använda sig av svenska råvaror, och gärna lokalproducerat. På så sätt säkrar man korta transporter och en god insyn i hela tillverknings- och leveranskedjan.

De varor man tar hem från Asien är oftast kryddor och andra smakförstärkare som är billiga att transportera och som ger en begränsad miljöpåverkan. Genom att arbeta målmedvetet med miljön banar man också väg för hållbarhet. Lokala producenter och korta leverantörskedjor är en grundtanke i hållbarhetsprinciperna.

Genom sitt målmedvetna arbete inom dessa områden är Toso ett föredöme på den göteborgska matscenen och kan tjäna som en god förebild åt andra aktörer som hela tiden dyker upp med nya spännande och banbrytande idéer inom gastronomins oändliga värld.

Det bästa med Toso:

  • Panasiatiskt med egen touch
  • Sharing-konceptet
  • Hållbara med miljötänk
  • Generösa öppettider
  • God mat helt enkelt!