Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

brown concrete castle surrounded by green trees during daytime

Värmande Vinterdestinationer i Spanien för Solhungern

Att fly undan den svenska kylan under vintern är något som vi svenskar drömmer om. Många tar sitt pick och pack och sticker till Asien, såsom Thailand eller Indonesien. Men behöver man verkligen åka så långt för att hitta värmen? Vi intervjuade en av grundarna till hemsidan Flyget.nu där de rekommenderade några destinationer i Spanien som man bör kolla upp om man söker efter destinationer där det är varmt i December.

Solkusten: Costa del Sol

Costa del Sol, även känd som Solkusten, lever upp till sitt namn med sina ljumma temperaturer och solsken året runt. Denna region sträcker sig längs Málagaprovinsen och erbjuder något för alla. Här kan du njuta av vackra stränder, lyxiga hotell, och ett livligt nattliv. Städerna Marbella och Malaga är särskilt populära och lockar besökare med sina exklusiva shoppingmöjligheter och gourmetrestauranger. Solkusten är ett perfekt resmål för soliga dagar och avkoppling vid Medelhavet.

Teneriffa: Kanarieöarnas Juvel

Teneriffa är en av Kanarieöarnas juveler och erbjuder en fantastisk vinterupplevelse. Med sitt subtropiska klimat och spektakulära stränder lockar ön besökare året runt. Här kan du utforska den imponerande Teide Nationalpark, som finns med på UNESCO:s världsarvslista och erbjuder hisnande vyer över den majestätiska vulkanen Teide. Teneriffa har också charmiga städer som Santa Cruz de Tenerife, där du kan uppleva öns kultur och kulinariska läckerheter. Oavsett om du vill sola på stränderna eller ge dig ut på äventyr i den vackra naturen, är Teneriffa ett perfekt resmål för att njuta av värmen och solen under vintern.

Lanzarote: Konstnärlig Skönhet och Sol

Lanzarote är en ö med en unik charm och spektakulär naturlig skönhet. Den vulkaniska terrängen ger ön ett mystiskt utseende och har inspirerat konstnärer som César Manrique att skapa en harmonisk förening mellan människa och natur. Här kan du beundra konstverk och arkitektur som smälter in i det naturliga landskapet. Utöver den konstnärliga upplevelsen har Lanzarote också fantastiska stränder, som Playa Blanca och Puerto del Carmen, där du kan njuta av sol och bad. Besök Timanfaya Nationalpark och fascineras av de månliknande landskapen och de gröna grottorna i Jameos del Agua. Lanzarote är en destination som erbjuder både avkoppling och kulturella äventyr under vintermånaderna.

Gran Canaria: Mångsidighet och Soliga Stränder

Gran Canaria är en ö som imponerar med sin mångsidighet och sina soliga stränder. Här kan du uppleva allt från imponerande sanddyner till dramatiska bergslandskap. De populära stränderna, som Maspalomas och Puerto de Mogán, lockar besökare från hela världen med sina gyllene sandsträckor och kristallklara vatten. Du kan sola, bada och prova på spännande vattensporter. Men Gran Canaria erbjuder mer än bara strandliv. Utforska charmiga byar som Teror och Agaete, där traditionell kanarisk arkitektur och atmosfär tar dig tillbaka i tiden. Om du gillar vandring och äventyr kan du bege dig till bergsområdet Barranco de Guayadeque och njuta av panoramautsikten och de natursköna vandringslederna. Gran Canaria är ett resmål som kombinerar sol, avkoppling och många olika upplevelser för att göra din vinterresa oförglömlig.

La Gomera: Avkoppling och Naturskönhet

För den som söker en avkopplande och naturskön vintersemester är La Gomera det perfekta valet. Denna lilla kanarieö bjuder på en lugn och avslappnad atmosfär som gör att du snabbt kan glömma vardagens stress. Här kan du utforska natursköna vandringsleder som tar dig genom frodiga skogar och dramatiska raviner. Den UNESCO-skyddade nationalparken Garajonay är en pärla med sin biologiska mångfald och fascinerande växtliv. På La Gomera kan du också upptäcka charmiga byar som Valle Gran Rey, med sina pittoreska fiskehamnar och avkopplande stränder. För en historisk touch kan du besöka huvudstaden San Sebastián de La Gomera, där du kan utforska Christopher Columbus fotspår och lära dig mer om öns historia. La Gomera erbjuder en unik kombination av avkoppling och naturskönhet, perfekt för en lugn vinterresa.

Hitta värmen du med i vinter

Oavsett vilken av dessa fem destinationer i Spanien du väljer för att fly undan den svenska vintern kan du vara säker på att hitta värme och sol. Solkusten bjuder på livliga stränder och nattliv, medan Teneriffa och Lanzarote erbjuder en kombination av naturlig skönhet och konstnärlig inspiration. Gran Canaria imponerar med sin mångsidighet och soliga stränder, medan La Gomera ger en avkopplande och naturskön atmosfär. Så packa din resväska och ge dig av på ett spännande äventyr till någon av dessa fantastiska resmål för att njuta av värmen och fly undan den kalla svenska vintern!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *