Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

low-angle photography of gray stainless steel tower

Elpriset gör stor skillnad på kontot

Onödigt många hushåll i Sverige betalar alldeles för mycket för sin el. Är du en av dom? I den här guiden kan du lära dig hur du byter elbolag samt vad du ska se upp med i framtiden! För självklart vill du inte betala för mycket för din el!

Jämför elpriser

Alla elbolag erbjuder olika priser och det kan vara svårt att hitta den billigaste elen som du självklart är ute efter. Ta hjälp av sidor online där du enkelt kan jämför elpriser väldigt snabbt. Det finns ingen anledning att gör allt jobbet på egen hand!

Har du i nuläget ett anvisat eller tillsvidare avtal? Då betalar du verkligen för mycket för din el och borde byta elbolag illa kvickt! När du flyttar till en ny bostad blir du oftast tilldelad ett elavtal som självklart inte är fördelaktigt för dig.

Byt elbolag

Självklart är detta något du kan göra på egen hand även om det finns hjälp. Det är egentligen inte så krångligt. Om bindningstiden har gått ut på ditt nuvarande elavtal kan du direkt kontakta ett nytt elbolag.

Du behöver bostadens identifikationsnummer som du hittar på elmätaren samt en gammal faktura. Och självklart uppgifter om hur du vill betala för det nya elavtalet! För i slutändan vill alla få betalt för elen de erbjuder.

Se över elavtalet en gång om året

Eftersom din elleverantör kan ändra sina priser med tiden är det fördelaktigt att se över avtalet minst en gång om året för att säkerställa att du verkligen får billig el. När bindningstiden gått ut får du oftast ett anvisat avtal om du inte aktivt skapar ett nytt avtal.

Genom att ha ett rörligt pris utan bindningstid kan du snabbt byta till ett nytt elbolag. Annars har du oftast 1 – 3 månaders bindningstid vilket kan bli dyrt för dig i längden. Det finns ingen anledning att betala för mycket för el nuförtiden.

Hur mycket el använder du?

Är du en person som låter de mesta stå på stand-by när du inte använder apparaterna? Det kan kosta dig mycket onödiga pengar. Som du faktiskt kan lägga på något helt annat du uppskattar istället för att betala för att något ska stå på stand-by.

Om du tar det för vana att dra ur kontakten från väggen kan du spara tusenlappar per år. Vet du om att en vanlig telefonladdare drar el även om du inte laddar telefonen? Sätt alla apparater på en grenkontakt med brytare för att göra det enkelt för dig själv.

Smarta tips

  • Var alltid noga med att släcka lampor, eller investera i rörelse sensorer.
  • Se över värmesystemet i hushållet. Det kan löna sig att investera i en värmepump.
  • Under natten är det smart att dra för gardiner och persienner för att spara på energi.
  • Ställ in temperaturen i kyl och frys samt frosta av frysen med jämna mellanrum.
  • Diskmaskin sparar mer energi än handdisk. Om du dessutom använder eco program kan du spara lite extra.
  • Duscha smart genom att stänga av vattnet då du applicerar schampo och tvål.

Grön el är det smarta valet

Kanske har du hittat ett elbolag som erbjuder extremt billig el för tillfället? Men som inte erbjuder el från förnybara källor? Visst kan du välja att skapa ett avtal men tänk på att grön el är framtiden eftersom elen tas från vatten, sol och vind.

För din egen framtids skull är det alltid bättre att välja grön el!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *